Kariyer Kapısı

Kariyer Kapısı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen ve e-Devlet entegrasyonu ile çalışan Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu kamu kurumlarındaki kariyer imkânlarının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan çevrim içi bir araçtır.

Platform ile; kamu istihdam süreçlerinin liyakat temelli ve etkin bir şekilde yürütülmesi desteklenmekte, iş ilanlarının ve başvuru/değerleme/yerleştirme süreçlerinin kamuoyu ile daha etkin bir şekilde paylaşılması sağlanmaktadır. Böylece iş ilanlarındaki dağınıklık giderilerek ilanlara erişimin kolaylaştırılması, başvuruların standartlaştırılması, takip edilebilirliğin arttırılması, işe alım süreçlerinin şeffaf ve izlenebilir yöntemler ile desteklenmesi hedeflenmektedir.

  • Kariyer Kapısından kimler faydalanabilir?

Kariyer Kapısı Platformu; e-Devlet sistemine erişimi olan tüm vatandaşların ve kamu kurum/kuruluşlarının hizmetine ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bireysel ve kurumsal tüm kullanıcılar sisteme e-Devlet şifreleri ile giriş yapabilirler.

  • Kariyer Kapısından yapılacak başvurularda süreç nasıl ilerleyecek?

Kamu kurum ve kuruluşlarının tüm ilanlara ilişkin detaylar (genel ve özel şartlar, pozisyon ve unvan bilgileri, değerleme aşamaları ve puanları vb.), Kariyer Kapısı Platformu üzerinden görüntülenebilecek, yayımlanan ilanlara e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecektir. Adaylar Kariyer Kapısı Platformu’na e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak başvuru sonuçları ile değerleme ve yerleştirme aşamalarına ilişkin bilgileri şeffaf bir şekilde görüntüleyebileceklerdir.

  • Kariyer kapısına nasıl erişebilirim?

https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ bağlantısını tıklayarak Kariyer Kapısına erişebilirsiniz.

 
Son Güncelleme: 2021-06-22 14:28:25

                                                                                       Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024