Üniversitemizde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Genç Siyasetçiler Öğrenci Topluluğu’nun katkılarıyla 08.11.2023 tarihinde, “Borsa ve Kripto Paralar Işığında Finansal Okuryazarlık” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Seminerde Arş. Gör. Gümrah Can BAŞDAĞ konuşmacıydı. Başdağ konuşmasında, finansal okuryazarlığın önemine, finansal okuryazarlık öğretilerine ve borsa ve kripto paralarda yatırım yapma süreçlerine değindi. Finansal okuryazarlık sürecinin bireyin kendi bütçesini oluşturarak başladığını ifade eden Başdağ, bu bütçeleme sonucunda elde edilen tasarrufların, bir süre sonra nasıl yatırıma dönüştüğünü aktardı. Borsa ve dijital çağın ortaya çıkardığı kripto paralara yatırım konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler verdi. Özellikle kripto paraların avantajları ve dezavantajlarının iyi anlaşılması gerektiğini ve yatırım aşamasında, bir şirketin temel analiz ve teknik analizlerinin iyi incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 2023-12-01 15:15:37

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024