Global Girişimcilik Eğitimleri

Global Girişimcilik Eğitimleri tamamlandı. 5-6 Aralık tarihleri olarak iki gün süren Global Girişimcilik Eğitimleri, Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi Genç Ofis ve Genç Siyasetçiler Öğrenci Topluluğu iş birliği ile gerçekleştirildi. İlk gün Doç. Dr. Mehmet BİÇER “Girişimcilik ve İş Kurma Süreçleri: Türkiye’den ve Dünya’dan Örnekler” başlıklı eğitimde, girişimcinin sahip olması gereken temel özellikler, iş kurma sürecinin temel adımları, küresel girişimcilik endeksi gibi konulardan bahsetti.  Türkiye’den ve Dünya’dan farklı girişimcilik örnekleri vererek, soru cevap bölümü ile eğitimi sonlandırdı. İkinci gün ise, KARMER Kariyer Danışmanı Öğr. Gör. Dr. Ayşenur KATMER’in yürütücülüğünde Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer ve Öğr. Gör. Betül Asena SÖNMEZ finans ve hukuk alanlarında eğitimler verdiler. Özer, “Girişim Finansı ve Finansal Okuryazarlık“ adlı sunumunda yenilikçi girişimleri finanse etmek için kullanılan bir yatırım türü olan girişimcilik finansından, finansal okuryazarlık, bütçe ve finans yönetiminden bahsetmiştir. Sönmez ise “Ticaret Hukuku ile Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları” isimli sunumda ise şirket kurma biçim ve prosedürlerine, sınai mülkiyete ve telif haklarının önemi gibi konulara değinmiştir. Oturum öğrencilere ayrılan soru-cevap bölümü ile sonlandırılmıştır.

Son Güncelleme: 2023-12-09 16:57:28