Girişimcilik ve Sektörel İnovasyon
Girişimcilik ve Sektörel İnovasyon
Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Topluluğu tarafından düzenlenen “girişimcilik ve sektörel inovasyon” isimli seminer Beyoğlu Çikolata Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ölçücüer’in sunumları ve Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi’nin yönlendiriciliği ile gerçekleştirildi.
Ölçücüer, girişimcilik, yenilikçi düşünce ve sektörel gelişmelere dair kapsamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, girişimcilik yolculuğunun başlangıcından, karşılaşılan zorluklarla başa çıkma stratejilerine kadar pek çok konuya değindi. Üretimde kullandıkları farklı teknikler ve yapay zekanın sektör üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi. Girişimciler için sermaye bulma yöntemleri, yeni ve gelişmekte olan sektörler, geleceğin aranan iş becerilerinden bahsetti. Farklı sektörlerin birbiri ile bağlantısı ve tekstilin gelişimi için tarımın da önemli bir temel oluşturduğu örneği ile ürün tedarik zincirine de değindi.
Bunun yanında şirketlerinin ihracat oranlarından, büyüme planlarından, ürün portföyündeki çeşitlilikten bahsederek 2025 yılında şirketin halka arza açılmaya yönelik çalışmaları olduğunu ilk defa bu konuşmasında açıkladı. Girişimcilik için risk alabilme yeteneğini en önemli faktörlerden biri olarak gördüğünü belirten Ölçücüer, öğrencilere istek, inanç ve rasyonel araştırmalarla geliştirdikleri iş fikirlerinden vazgeçmemeleri ve harekete geçmelerinin hem kendilerine hem ülke ekonomisine fayda açısından gerekliliğini vurguladı.
Etkinlik öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile tamamlandı.
Üniversitemiz Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Topluluğu tarafından 12.12.2024 tarihinde düzenlenen “girişimcilik ve sektörel inovasyon” isimli seminer Beyoğlu Çikolata Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ölçücüer’in sunumları ve Üniversitemiz Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi’nin yönlendiriciliği ile gerçekleştirildi.Ölçücüer, girişimcilik, yenilikçi düşünce ve sektörel gelişmelere dair kapsamlı bir konuşma yaptı. Konuşmasında, girişimcilik yolculuğunun başlangıcından, karşılaşılan zorluklarla başa çıkma stratejilerine kadar pek çok konuya değindi. Üretimde kullandıkları farklı teknikler ve yapay zekanın sektör üzerindeki etkileri hakkında bilgiler verdi. Girişimciler için sermaye bulma yöntemleri, yeni ve gelişmekte olan sektörler, geleceğin aranan iş becerilerinden bahsetti. Farklı sektörlerin birbiri ile bağlantısı ve tekstilin gelişimi için tarımın da önemli bir temel oluşturduğu örneği ile ürün tedarik zincirine de değindi. Bunun yanında şirketlerinin ihracat oranlarından, büyüme planlarından, ürün portföyündeki çeşitlilikten bahsederek 2025 yılında şirketin halka arza açılmaya yönelik çalışmaları olduğunu ilk defa bu konuşmasında açıkladı. Girişimcilik için risk alabilme yeteneğini en önemli faktörlerden biri olarak gördüğünü belirten Ölçücüer, öğrencilere istek, inanç ve rasyonel araştırmalarla geliştirdikleri iş fikirlerinden vazgeçmemeleri ve harekete geçmelerinin hem kendilerine hem ülke ekonomisine fayda açısından gerekliliğini vurguladı. Etkinlik öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile tamamlandı.
Son Güncelleme: 2024-12-13 15:52:06