Girişimcilik ve İş Kurma Atölyesi: Pekmez Üretim Tesisi Örneği
Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma merkezi (KARMER) ile Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen seminerde, Gelebek Gıda Yönetim Kurulu Üyesi, Nigar Gelebek konuşmacı olarak yer aldı.
Etkinlik 8 Mayıs’da Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Nigar Gelebek, bir iş fikrinin toprakla, emekle ve vizyonla nasıl birleştiğini kendi deneyimleri üzerinden anlattı.
Pekmez üretim tesisi kurma sürecini örnek alarak girişimciliğin temellerini aktaran Gelebek, seminerde iş fikri oluşturmanın yollarından, pazar araştırmasına, üretim teknolojilerinden yasal prosedürlere kadar birçok konuda bilgi verdi. Bununla beraber pekmez üretim sürecinde kullanılan ekipmanlar ve hijyen koşulları, gıda üretim tesisleri için gerekli ruhsatlandırma ve mevzuat bilgileri, KOSGEB destekleri ve başvuru süreçlerinden bahsetti. Gelebek, semineri hem teknik bilgilerle hem de gerçek hayattan örneklerle zenginleştirerek sunumu gerçekleştirdi. Seminer, öğrencilerden gelen soru cevap bölümünün ardından, KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba Bıyıkbeyi’nin, Nigar Gelebek’e çiçek takdimiyle sona erdi.