Re shaping Career Planning Bridging Gaps

Üniversitemiz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) işbirliğinde düzenlenen “Re-shaping Career Planning: Bridging Gaps” isimli konferansa katıldı. ODTÜ’de gerçekleştirilen uluslarası konferansta, farklı ülkelerden seçilmiş konuşmacılar kariyer planlamayı çağdaş yaklaşımlarla yeniden şekillendirmek, eksikleri gidermek hakkında kendi ülkelerinden örnekler sundular. Konferansta bununla beraber üniversitemizin, öğrencilerin kariyer stresini azaltmaya ve psikolojik sağlamlıklarını arttırmaya yönelik gerçekleştirdiği uygulamalar ve bilimsel analiz sonuçları sunulmuştur. KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tuba BIYIKBEYİ’nin sunumu ile “Akademik Başarının Kariyer Stresine Etkisi’nde Psikolojik Sağlamlığın Aracılık Rolü” isimli çalışmada psikolojik sağlamlığın kariyer stresini azalttığı, akademik başarının kariyer stresini azaltmada psikolojik sağlamlığın aracılık rolü olduğu sonucu paylaşıldı. Bu sonuç eşliğinde üniversitemizde öğrencilerin psikolojik sağlamlığını arttırmaya ve kariyer stresini azaltmaya yönelik yapılan uygulamalardan bahsedildi. Speed network ile mezun ve öğrenci buluşması, stres yönetimi seminerleri, NLP teknik uygulamaları ve KARMER Yönetim Kurulundan Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur KATMER’in yürüttüğü 8 hafta süren psiko eğitim programı bu uygulamalara örnek olarak gösterildi.

Son Güncelleme: 2024-07-30 15:46:34